Om SaraClaes - presentation
Professionell talare, konferencier och standup komiker

Sedan 5:e november 2020 heter jag ”SaraClaes” Schmidt.
Förut hette jag Claes Ove Schmidt. Jag har bytt namn eftersom de flesta av mina vänner numera kallar mig just, ”SaraClaes”.

SaraClaes - Föreläsare - presentation

Att jag bytt namn innebär således ingen förändring för dig. Titta på bilden ovanför. Det är ”Claes” både till vänster och höger, precis som det är ”Sara” både till höger och vänster. Kanske känns det mera bekvämt för dig att kalla mig ”Sara” när jag är klädd i kvinnouttryck, men då kan du fundera på varför du tycker det känns ok att inte byta namn på en kvinna i mansuttryck? Kan det bero på att kvinnorollen kommit längre än mansrollen i att frigöra sig från sina normer och värderingar?

Det är således lika rätt att kalla mig ”Claes” som ”Sara” eller ”Sara Claes, och både ”han” och ”hon” funkar precis lika bra som det alltid har gjort. Det betyder inte att alla transpersoner tänker som jag, men i kontakten med mig funkar allting lika bra. Det viktiga för mig är att vi ha kontakt :-)

Min vanligaste föreläsning heter ”Från Man till Människa” och den har jag hittills gjort över 2 000 gånger. Den handlar om ett annorlunda sätt att vara.

Min nya föreläsning, ”Den Ofrivillige Entreprenören”, handlar om ett annorlunda sätt att tänka.
Föreläsningarna ”Vart är Vi på Väg” tillsammans med Özz Nûjen och ”Olik, Lik och Unik” med Christina Åkerberg finns fortfarande kvar.

Helt nytt är att jag numera inkluderar ”resa och boende” alternativt ”digital föreläsning” i arvodet. Dvs. arvodet är detsamma oavsett om jag ska komma till er eller om ni föredrar att lyssna och titta på mig digitalt via tex Zoom, Teams eller Vimeo.

Alla mina föreläsningar bygger som vanligt på en lagom blandning av fakta och fiktion, humor och allvar, filmer, bilder och texter. Det primära syftet är att uppdatera och bredda sättet att tänka och inspirera åhöraren att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. Min tanke är att med humorns hjälp inspirera till att byta ut fördomar och gamla tankesätt mot kunskap och kanske ett helt nytt sätt att tänka.

Presentation - digital föreläsning


”Ju roligare - desto roligare”

Min drivkraft har aldrig varit pengar. Det viktiga för mig har alltid varit att ha roligt! Det har visat sig att ”ha roligt” är en stark energi som ingen kan stå emot. Alla vill ju vara med i roliga och positiva sammanhang. Det har inneburit att förutom att ha roligt har mina projekt oftast blivit succéer som genererat god ekonomi för företaget och trygghet för alla inblandade.
Därför är mitt motto ”Ju roligare – desto roligare”. Egentligen är det ju väldigt enkelt eftersom det är ju så roligt att ha roligt - för det är så tråkigt att ha tråkigt.

För att konfrontera åhörarna med sina egna reaktioner och tankefel när någon bryter mot vårt invanda sätt att tänka, föreläser jag alltid som "Sara".

Respektera andra som den dom är
"SaraClaes Schmidt".

 

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.