Özz Nûjen & SaraClaes - vart är vi på väg?
- en föreläsning om att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma

Fotograf: Jens C Hillner

Vart är vi på väg?" är en föreläsning som inte lämnar någon oberörd.
Den tar upp ämnen som inkludering, bemötande, värdegrund, mänskliga rättigheter, mångfald och jämställdhet - allt med kraftiga biverkningar av skratt.

När vi får skratta åt våra fördomar, blir det så uppenbart att fördomar är tokiga - men också nedbrytande. SaraClaes budskap är tydligt, vi får aldrig ge spelrum åt våra fördomar. Och där tar Özz vid.
SaraClaes del gav många skratt, som nu stegrar i Özz fantasifulla beskrivningar av situationer som känns helt bakvända. Komik uppstår bl.a.
genom att överdriva något vardagligt. Den ena dråpliga situationen efter den andra målas upp och publiken älskar Özz. SaraClaes och Özz har ett viktigt budskap som rör och berör oss alla. Vi sitter alla i samma båt.

Föreläsning för 1700 åhörare på Kallis i Visby, Almedalsveckan 2018

Vill du se hela föreläsningen från Almedalen 2018?  - klicka här

Özz Nûjen

Özz Nûjen är mest känd som standupkomiker, programledare i TV, skådespelare eller i de egna föreställningarna "Dålig Stämning" och "Statsministern". Just nu är han aktuell med succéshowen "Världens Historia".
Inte lika många känner honom som föreläsare. Det är dags att ändra på det nu!

Läs mer om Özz Nûjens show "Världens Historia"

SaraClaes Schmidt

SaraClaes Schmidt, entreprenör och f.d. marknadschef, blev känd som SaraClaes när han "kom ut" som transperson 2003. SaraClaes föreläser alltid som Sara. Dels för att han är transperson, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. 2011 fick han "Stora Talarpriset" och 2012 kom boken "Från Man till Människa", som också är rubriken på hans egen föreläsning.

Tillsammans levererar de en underhållande föreläsning som blandar humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. I bästa fall blir du medveten om dina fördomar - i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Föreläsningen anpassas till ditt behov. En vanlig längd är 2,5 timmar inklusive paus, men den kan vara både längre och kortare.

Teknikbehov

  • Vi har med egen dator (MacBook Pro + VGA- och HDMI-adapter) och behöver en storbildsprojektor (16:9-format) och filmduk
  • För prat behöver vi en mikrofon på rakt stativ och ett trådlöst headset
  • Tänk på att det även behövs mikrofon för presentatören och eventuella frågor
  • Oavsett om VGA eller HDMI ska ljudet alltid tappas via högtalarutgången på datorn (3,5 mm minitelekontakt)
  • Vi använder fjärrkontroll för både bild och ljud, men det funkar inte att reglera ljudet när det tappas via HDMI-kontakten. Därför måste alltid ljudet tappas via högtalarutgången oavsett VGA eller HDMI
  • Det bästa för oss är en helt tom scenyta med dator och anslutningarna på ena sidan
  • Vi uppskattar att det finns en kanna vanligt kranvatten utan is på scenen J

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.