Kundcitat - omdömen och recensioner

Nedan ser du några av de omdömen som kunder och åhörare har skickat till mig. Det är alltid inspirerande att få höra att mina föreläsningar gör intryck och förhoppningsvis skapar förändringar.

Är du intresserad av att se vilka kunder jag föreläst för? Klicka här för "Referenser" »

SaraClaes / SaraClaes tillsammans med publik

Vi är mer än nöjda med föreläsningen med SaraClaes!

Det var en fantastisk eftermiddag och SaraClaes fick stående ovationer från vår personal. Det var en eftermiddag fylld av energi, personlig utveckling, uppvaknande, tårar, skratt, inspiration, mänsklighet, eftertänksamhet och förståelse, nya begrepp och en påminnelse om vad som borde vara "normala" normer och värderingar.

Dagen efter fylldes av många, långa och höga diskussioner i korridorerna och i fikarummen, enbart i positiv bemärkelse.

Susanne Runnälv, Personalchef, Sydnärkes Utbildningsförbund

SaraClaes besökte oss på Räddningstjänsten och höll en tretimmars föreställning tillgängligt för alla medarbetare och därefter hade vi ytterligare en föreställning för allmänheten under West Pride. SaraClaes levererar en föreställning i toppklass som engagerar alla som lyssnar och utmanar oss i våra invanda normer och tankar som faktiskt hindrar oss. SaraClaes har valt en unik ingång i ämnet likabehandling som utgår ifrån att vara människa och inte ifrån olikheterna. SaraClaes varvar allvar med humor och klokskap på ett underfundigt sätt. Hela tiden fanns tid för frågor ifrån publiken. Det är en tankeväckande, rolig och varm föreställning som berör.

Katarina Carlin, HR-specialist, Räddningstjänsten Storgöteborg

Hej! Tack för senast, det var en fantastisk em och bland de bästa föreläsningar som jag lyssnat på J du är verkligen inspirerande och gav oss många nya tankar och perspektiv! Jag har bara hört gott från alla jag pratat med så du var verkligen uppskattad, det är många som är svårflörtade hos oss J men jag såg att en av de som jag haft en del värdegrundsdiskussion med var och beställde din bok så det finns hopp om mänskligheten!
Spis är en toppenfin restaurang, god mat och miljö. Jätteroligt att ni fick en fin vistelse i Kiruna. Jag hoppas vi får anledning att anlita dig igen framöver J
Du får hälsa din fru Anita, det var jättetrevligt att få träffa henne också och prata med henne, Anita verkar vara en cool kvinna!

Ann-Helen Westerberg, Personalchef, Tekniska Verken, Kiruna

Såhär dagen efter har jag fortfarande svårt att hitta ord för hur fantastisk gårdagen blev! Jag är helt överväldigad och otroligt glad att vi äntligen satte fokus på detta tema!
Jag har fått så mycket fin respons kring din föreläsning, både från män och kvinnor, unga som gamla. Helt fantastiskt!
Och så roligt att du stannade kvar även över middagen! Jag hann tyvärr inte prata med dig mer eller säga hej då, men hoppas verkligen att du hade en trevlig kväll!
Stort tack för att du var med på vår dag och fick oss att reflektera, skratta och våga prata J Jag kommer sprida ordet vidare i Peab!

Maria Abbestam, Kommunikatör, PEAB Bygg Väst

Hej! Jag vill skicka en hälsning och tacka så mycket för en fantastisk förmiddag på vår Medarbetarkonferens i Bålsta 24 mars. Vi har gjort en utvärdering av konferensen, så här såg svaren ut för din del:
Av de hittills 239 inkomna svaren (av 270 som deltog i konferensen) svarade 229 (95,8%) Stämmer helt och 7 (2,9 % stämmer delvis). De betygen är absolut i topp i utvärderingen.
Här kommer några kommentarer:
- Claes/Saras föreläsning berörde mig - den var bra, givande och som en tankeväckare"
- SaraClaes bland det bästa och mest tänkvärda jag hört, djup framfört med humor.
- SaraClaes Var det mest fantastiska på hela konferensen! Genialt att ha hen som föreläsare!
- ClaesSara!!!!! Satte nivån, klockrent, med sin första fråga, vilken minoritet tillhör jag. Hela helgen poppade nya aha-upplevelser fram. Det var länge sedan en föreläsning lämnade så stort avtryck. För att använda ett barockt uttryck: Minst 10 på den seismologiska skalan och efterskalv på efterskalv ... Tack!
- Fantastisk föreläsning med Claes/Sara
- Föredragshållaren Clas/Sara var det som gav oerhört mycket och gjorde att man vaknade till liv.
- Mycket bra och nyttigt
- Föreläsningen med Claes/Sara var den bästa föreläsning jag har varit på någon gång, kanonbra
- Claes/Sara konferensens höjdpunkt
- Underbar föreläsning av SaraClaes, det bästa jag varit med om
- Rolig, kvick, tankvärd och helt oemotståndligt underbar!!! TACK!
- En otroligt suverän, berörande, rolig, sann, inspirerande, avslöjande (fler ord finns att skriva) föreläsning
- Trots att jag åkt på matförgiftning kunde jag inte slita mig …
- Tack för en väldigt tänkvärd, inspirerande och rolig föreläsning

Ewa Sjögren Söderlund HR-chef, Medborgarskolans huvudkontor

Hej! Egentligen har jag redan tackat dig för en otroligt bra föreläsning men den här gången känner jag att jag måste få säga det en gång till. Var på kongress i Göteborg för skolsköterskor och jag tyckte inte att den höll så hög klass som jag hade hoppats på. Sista föreläsningen var du Sara och du fick hela publiken med dig på en gång, inklusive mig själv. Du satte många nya tankar i huvudet på mig som jag ska bära med mig i fortsättningen. Jag vill på detta sätt visa min uppskattning eftersom vi ofta är bra på att säga när något är dåligt. Ett stort tack!

Anna Lanneborn, skolsköterska, skolsköterska i Tyresö, Stockholm

Hej! Idag fick vi äran att gå på din föreläsning. Kände att jag ville återkoppla till dig.

Ligger här och känner mig fortfarande upprymd. Shit vad grym du är!
Med en stor dos humor med underliggande allvar fick du mig flera gånger att reflektera över olika saker. Så himla intressant och lite störande hur lättpåverkade vi människor ofta är utan att ens vara medvetna om det.

Om din fru ens är en tiondel så underbar och kärleksfull som du berättade, håll hårt i henne! Ni har tur som har varandra.

Hur som helst, TACK för att du delar med dig!

Emmy Lennhede,

- Detta var absolut årets föreläsningshändelse för mig. Det är t o m så bra så jag skulle tro att detta kommer på föreläsningarnas 10 i topp någonsin för mig.
- Det här var avdramatiserande och jävligt bra gjort av SL
- Denna föreläsning hade allt man kan begära. Det fanns ett stort stycke underhållningsvärde i det hela. En kunnig föreläsare som kunde ämnet mångfald/jämställdhet på flertalet områden. Föreläsaren lyckades manövrera det hela på ett skickligt sätt och väcka massor av tankar hos lyssnaren. Han var het enkelt fantastiskt bra.
- En givande lärorik dag som visade en annorlunda värld i den stora världen. En positiv upplevelse.
- Ett intressant upplägg presenterat på ett "proffsigt" sätt.
- Tusen tack, för att jag fick vara med på denna professionella föreläsning!
- En trevlig dag med en otroligt bra föreläsare! Lärorikt!
- Om du har du möjlighet att se någon av Saras föreläsningar, missa den inte.
- Allvar och komik blandades på ett trevligt sätt.
- SaraClaes presenterade (visade) sig själv som människa med insikt, stor kunskap och humor!
- Seriöst budskap i imponerande charmfullt framförande. Jag blev berörd och kändes rikare.

, Brandskyddsföreningen, Karlstad

Vill man jobba med, och utveckla värden som mångfald, jämställdhet och medmänsklighet på sin arbetsplats, eller bara bli bättre på livet, så är en sittning med SaraClaes en smärre nödvändighet. Jag är avundsjuk på alla som ännu inte förlorat sin SaraClaes-oskuld – och det är bara för att få uppleva själva förälskeögonblicket! SaraClaes tar bokstavligen sin publik som gisslan och berör som få. Ett regn av förlösande skratt och nya, viktiga insikter avlöser varandra och ändå vill man bara ha mer.
Och kanske bäst av allt – man grips av en oemotståndlig lust att ta övriga åhörare i handen och springa ut och förändra världen!

Sofi Lillemor Johansson, Marknads- och kommunikationsansvarig, Medborgarskolan Väst

Claes Schmidt/SaraClaes använder inte pekpinnar och politiskt korrekta fraser i sin propaganda för mångfald, tolerans och öppenhet. Han håller istället upp en skrattspegel som får oss att se det absurda i vad som betraktas som normalt. Genom mer eller mindre provokativa skämt blottlägger han våra fördomar om människor med olika etnisk bakgrund, olika sexuella läggningar, olika funktionsvariationer och andra avvikelser från det som betraktas som norm. Det enda som är säkert när det gäller fördomar, enligt Claes Schmidt/SaraClaes, är att vi alla har dem.

Ulf Persson, NSD