Jentene på Toten
- Världens första dokusåpa om transpersoner

Mars/april 2010 - Norska NRK2.

”Jentene på Toten” är en norsk tv-serie om rätten att vara sig själv. Den handlar om könsidentitet, könsuttryck och vad vi menar med en ”riktig” man och en ”riktig kvinna.

I serien möter vi Marion Arntzen och Harald Sundby som driver Stensveen Resurssenter i det lilla samhället Kapp, vacker beläget alldeles nere vid stranden av Mjøsa. Där arbetar de med mångfald i allmänhet och transpersoner/transsexuella i synnerhet.

Kapp ligger på östra sidan om sjön ”Mjøsa” strax söder om Gjøvik cirka 2 timmar med bil norr om Oslo. Både Gjøvik och Kapp ligger i distriktet Toten, som fått ge namn till TV-serien.

I seriens åtta avsnitt lär vi, förutom Harald och Marion känna 10 transpersoner med var sin historia, som alla har det gemensamt att de bryter mot samhällets normer för hur en människa får lov att vara i vår del av världen idag.
Vi får följa Kaja, Lise, Reidun, Jannicke, Beate, Natasja, Marianne, Randi Beate, Camilla,  Sara och naturligtvis Marion och Harald i deras vardagsliv, på jobbet, på sociala träffar på Stensveen, i deras hem och med familj, vänner och bekanta och på andra ställen.

Serien vann det fina TV-priset ”Gullruten” (Guldrutan) för bästa dokumentär 2010.

Läs mer

Läs mer om tilldelningen av priset "Gullruten" 
Läs mer om vad Gaysir skriver inför premiären på ”Jentene på Toten” 
Läs mer om vad NRK skriver om ”Transserien TVNorge sa nej till”

Jentene på Toten - episod 1


Jentene på Toten - episod 2


Jentene på Toten - episod 3


Jentene på Toten - episod 4


Jentene på Toten - episod 5


Jentene på Toten - episod 6


Jentene på Toten - episod 7


Jentene på Toten - episod 8

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.