OLIK – LIK – UNIK!
En underhållande föreläsning med SaraClaes och Christina Åkerberg om konsten att vara människa och att våga vara unik

I den här föreläsningen har vi slagit ihop min föreläsning ”Från Man till Människa”, som handlar om hur vi programmeras in i olika sätt att tänka och vara, med Christina Åkerbergs föreläsning ”Våga mötas!¨, som handlar om att när du vet vem du är, vågar du möta andra.

Vi har tagit fram föreläsningen främst med tanke på skolor och vårdnadshavare, men det har visat sig att den funkar väldigt bra för nästan alla vuxna både på kommuner, landsting och i det privata näringslivet.

Var det bättre förr, eller var det bara enklare? Vem bestämmer hur du ska tänka? Vad får du tycka och vad får du säga? Väljer du kärlek eller rädsla? Vilken värdegrund bör du ha och vad får din värdegrund för konsekvenser för dina arbetskamrater, dina ungdomar och alla andra i din omgivning? Vad stärker dig och dina ungdomars möjligheter att utvecklas till harmoniska människor som med lätthet kan klara att umgås och vara med andra.
Detta är några av de frågor vi berör i föreläsningen.

Att vara vårdnadshavare kräver mod, tålamod och ett tydligt ledarskap.
I skolföreläsningen pratar vi om hur vi kan stärka våra ungdomar så att de vågar stå upp för sig själv och utvecklas på ett sätt som känns rätt för dem utan att trycka ner andra och utan att behöva jämföra sig med andra, utan istället landa i en medveten känsla att de duger precis som de är - de är unika.

Christina Åkerberg är utbildad socionom och har 35 års erfarenhet av socialt arbete.
Under 25 år jobbade hon som skolkurator på olika skolor och med olika åldersgrupper. Christina är känd för sina föreläsningar för elever, skolpersonal och vårdnadshavare, där hon med glädje delger sina metoder och verktyg. Med glimten i ögat vågar hon t o m skämta om det riktigt svåra. Hon är en av Sveriges få föreläsare som med utgångspunkt från den nya läroplanen för gymnasiet pratar om sexualitet, samtycke och relationer, och hur man som lärare kan jobba med den. Christina berör och rör om, hela tiden med ungdomarnas bästa i centrum.

Läs mer om Christina

SaraClaes, entreprenör och f.d. marknadschef blev känd över hela landet som "SaraClaes" när han "kom ut" som transvestit 2003. SaraClaes föreläser alltid som "Sara". Dels för att han är transvestit, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka. SaraClaes mottog "Stora Talarpriset" 2011, var nominerad till ”Årets Talare” 2018 har gett ut boken ”Från Man till Människa” och finns på listan över ”Sveriges 100 populäraste föreläsare 2019”.

Olik, lik och unik! går att kombinera med ”Sara i Skolan”.

Läs mer om "Sara i Skolan"

Det finns gott om referenser från både skolor och elever.

Youtube-video med Christina från Möteskulturdagen

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.