Bianco Girls - Watch i Århus

 

"Transvestiter invigde Watch!"

Jyllandsposten 17 aug

Inte så långt efter fotograferingen, kom det en förfrågan från Bianco om vi ville delta i invigningen av Watch, ett nytt mediacafé i Århus. Invigningen skulle ske den 16 augusti 2002 och det fanns en möjlighet att få med oss i programmet.
- Jättekul, tyckte de flesta av oss, men ingen hade ju rutin i att gå på catwalk.

Att medverka på bild under överinseende av specialister som ser till att allt ser bra ut är väl en sak.
Att visa upp sig "live" framför en förväntansfull publik var något helt annat.
Vi diskuterade intensivt under ett par dagar och så småningom enades vi om att ställa upp under ett par förutsättningar.

 1. Vi vill bo nära "Watch", så kan klä om och göra oss klara på hotellrummet.
 2. Vi vill att Dennis Knudsen och Jenny Jet ska vara med precis som vid fotograferingen.
 3. Någon måste lära oss gå snyggt på en catwalk.
 4. Om allt går bra vill vi ha en trevlig fest efteråt.

 

Bianco Footwear godkände alla våra "krav".

 1. Vi fick bo som riktiga stjärnmannekänger på Hotell Royal, det flottaste hotellet i Århus. Hotellet låg dessutom väldigt när Watch. I praktiken låg det rakt ovanför eftersom nattklubben var inrymd i hotellets källare.

  Vi var inbokade i våra mannekängnamn.  Jag gick fram till receptionen och sade "SaraClaes". Receptionisten tittade i boken under "L" som i "Lund" och gav mig nyckeln till SaraClaess rum. Jag skrev in mig som SaraClaes och på rummet hälsades SaraClaes välkommen till Hotell Royal på TV-monitorn.

  Jag var SaraClaes!

 

 1. Dennis Knudsen och Jenny Jet var där.
 2. Beate Gulbech på "Star Company" kämpade med oss en hel dag för att vi skulle lära oss gå snyggt från en punkt till nästa.
 3. Vi fick vår fest på byn efter showen. Bianco hade dessutom kontaktat eventbolaget "Agenda" som fixat fram både ljud- och ljusteknik till vår "show". Dom hade även tillverkat ett specialband med bra musik att gå till. Agenda representerades i Århus av Trine.

Det fanns med andra ord gott om folk som såg till att vi mådde bra och kunde göra en bra show.
Förutom dansk TV och diverse mediarepresentanter hade Agenda tagit dit en egen fotograf
som skulle ta pressbilder som, efter vårt godkännande skulle spridas i olika media.

Vi var nog rätt nervösa allihop och det var dödstyst i publiken när en röst som sa ungefär:

- Nu ska ni få uppleva en modeshow där samtliga modeller har större skonummer än 41, och alla bär sina egna kläder!

Rebecca gick som första modell ner för trappan, och det tog inte många sekunder för publiken att fatta vad som var på gång  och ett jubel blandat med applåder strömmade upp längs trappan.  Den värme och positivitet som strömmade mot oss är svår att beskriva i ord.

All nervositet försvann ögonblickligen när publiken tog upp långa applåder efterhand som vi kom ner för den 16 steg långa trappan.  Kamerorna blixtrade både till vänster och till höger, och två TV-fotografer stod längst bort i lokalen och filmade.

Andra ingången kändes redan som "hemma" och publiken log glatt igenkännande när vi kom in.
Det var stora applåder vid finalen och publiken jublade. Det kändes nästan snöpligt att det hela var över så fort!

Alla inblandade, Bianco Footwear, mediacafeet Watch och Agenda Events, var över sig begeistrade för vårt framträdande och vi själva fick en fantastisk kick av att publiken blev helt vild och skrek av förtjusning ... inklusive med manliga delen.

Efter pressfotografering och ett par drinkar i Biancos bar, klädde jag om och gick ner i nattklubben tillsammans med Dennis för att "lyssna av" vad publiken verkligen tyckte. Jag hann inte långt förrän drinkarna började dyka upp. Killar och tjejer nickade vänligt leende överallt och gjorde tummen upp. Flera stycken kom fram med Biancos minikalender och ville ha autograf.

"Mycket proffsigt!"
"I var bare skitsexige!"
"Ni stal all uppmärksamhet från skorna"
"Det häftigaste jag upplevt", sa en vinagent. "Jag tyckte nog inte det lät särskilt spännande när jag hörde att det skulle bli dragshow.

Men detta var ju något helt annat! Jag har aldrig sett den sortens manliga feminitet förut någonstans. Det var fullständigt hänförande! Hur länge har ni turnerat med den här showen ...?"

Dagen efter kunde man läsa "Transvestiter invigde Watch" på första sidan i Jyllands Posten, Danmarks största tidning.  Rubriken åtföljdes av en jättebild på TID:s ordförande Henriette Sørensen. Jag har nog aldrig förr eller senare sett henne vackrare och stoltare än när hon i fredags intog nattklubben Watch inför en begeistrad publik.  Inne i tidningen fanns en artikel och en stor bild med sex leende, överlyckliga transvestiter i finalposition på trappan nere i nattklubben.

”De 400 indbudte gæster gjorde mildest talt store øjne, da Århus' nyeste café-restaurant i går blev sparket i gang af et modeshow med seks transvestitter. Forud for modeshowet var TV3s administrerende direktør, Jesper Grønholdt voldsomt spændt på, hvad det ville bringe. "Det er en herlig idé, og så kan det være, at de rykker nogle grænser hos folk, og hos mig, "grinede han, mens han stod og nød en velkomstdrink i solen foran den nye café.”

Eller på svenska ungefär ...

De 400 inbjudna gästerna gjorde milt sagt stora ögon, då Århus nyaste café-restaurang i går sparkades i gång av en modeshow med sex transvestiter. Före modeshowen var TV3:s administrativa direktör, Jesper Grønholdt våldsamt spänd på, vad som skulle hända. "Det är en härlig idé, och så kan det ju hända att det försvinner några gränser för folk, och för mig", skrattade han, när han stod och njöt en välkomstdrink i solen utanför caféet.

Innan jag for hem över bron dagen efter invigningen var jag och Rebecca uppe på Agenda Events  och godkände bilderna som Bianco skulle använda som pressbilder.

Vid tre tillfällen under kvällen fick jag erbjudande att sälja min italienska jeansdress…

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.