Partner till en transvestit

Det finns bara en sak som är jobbigare än att vara transvestit - det är att vara gift eller sambo med en!

För omkring 15 år sedan avslöjade Anita, min hustru att jag var transvestit. Hon tyckte inte att det var en så stor sak att jag var transvestit, men hon kända sig lurad för att jag inte självmant berättat för henne hur det låg till och att jag utgått från att hon saknade förmågan att förstå vad det handlar om.

Jag hade utgått från ingen - och allra minst den vi älskar mest här på jorden - ska kunna förstå och sätta sig in i vad det innebär att vara transvestit. Jag tänkte så för att jag inte själv förstod vad det handlade om. Tankarna gick i cirklar och jag kände att jag måste hitta en förklaring.

Min hustru, Anita, tyckte inte att hon behövde någon förklaring.
- Vill du klä dig likadant som halva jordens befolkning, så gör det, var hennes enkla syn på mitt komplicerade förhållande till mig själv, men ljug inte för mig!

Man behöver faktiskt inte göra det svårare än så.

Naturligtvis undrade hon varför jag inte ville vara kvinna alltid och om jag hellre ville vara gift med en man, men hon visste egentligen svaret på båda frågorna. Jag vill inte vara kvinna och det var henne jag ville leva med. Ingenting var ändrat - jag ville bara vara man och transvestit. Det enda som hänt var att hon fått veta något som hon inte visste förut.

Idag har även jag insett att det inte finns så mycket att förstå. Att det största problemet har att göra med att vi bryter mot normen för hur en man eller kvinna ska vara för att betraktas som en "riktig" man eller en "riktig" kvinna. Idag vet jag att jag varken är onaturlig eller onormal - bara ovanlig!

När transvestism drabbar ett förhållande, så är det upp till båda parterna att hitta ett sätt att gå vidare. Transvestism går inte att "bota" och det är meningslöst att förbjuda - och det behövs inte heller! Det finns andra och mycket bättre vägar att gå.

På den här sidan har jag samlat länkar till texter som jag tror att du som partner kan finna intressanta. Det kan vara mina eller min hustrus egna upplevelser och tankar, eller något som någon annan har skrivit.

KONTAKT
Söker du någon att prata med, så är du välkommen att kontakta SaraClaes på telefon
0707 - 41 40 95 eller 040-16 29 09
Vill du prata med Anita sånår du henne på 0707-41 38 03 eller 040-16 29 05 .
Du kan prata öppet med oss om hur du känner och du kan ställa vilka frågor du vill, utan risk för att det sprids till en tredje part.
Du kan även maila mig på sara.lund@usa.net
och Anita på anita.schmidt@email18.se

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.