Symboliskt våld mot transvestiter – Bilaga 2

Av Kristina Nordqvist, mailadress: antigone@swipnet.se

Det är normalt inte farligt men eftersom det är mot konvenansen heteronormativititeten så kan man få obehag. Jag har kontakt med massor av transvestiter världen över och vi har kommit ovanligt långt i Sverige. Jag tror Christer Lindarv är en av orsakerna. Han har visat sig vara en intelligent person och inte en fåne. Många kvinnor beundrar honom. De flesta tror att alla transor är homosexuella vilket är fel. Därför gör sig den vanliga homofobin som omfattar de flesta män påmind.

är biologist och jag hoppas att du såg Renee Nybergs program härom kvällen i TV3. Där framgår tydligt att det inte går att uppfostra en pojke till kvinna. Det är alltför stora ärftliga faktorer som gör en pojke till man och en flicka till kvinna. Transvestismen och transsexualiteten är störningar.

Det är mycket som talar för att det inte är någon skillnad mellan TS och TV. Min vän som tillsammans med mig skrev boken Att leva som är numera Administrativt sett kvinna dock utan operation. Hon är kvinna i passet så att säga och lever som kvinna 24/7. Det är bara modet och övertygelsen som skiljer. När vi skrev boken var vi båda övertygade om att vi var TV och inte skulle "byta kön " så det kan ändras.

Däremot finns det många som klär sig i kvinnokläder för att utnyttja det löjeväckande i att klä sig som kvinna. Det är förnedringen de söker och kvinnokläder är ett sätt att markera att de är underdåniga kvinnan. De klär sig enligt ett antal arketyper. Bebisar småflickor skolflickor pigor och horor.

Jag tror att behovet att vara underlägsen är det primära behovet och att bli tvingad att bära feminina kläder gärna överdrivet feminina är det som ger dem kickar.

Det finns gifta par som lever så och mannen har hembiträdesunifom hemma. I jämställdhetens tidevarv vore det ju ett sätt för dem som inte vill vara manligt dominanta att leva sitt liv men åter sätter heteronormativiteten stopp. Man måste spela "riktig karl" skratta högt åt "chefens" dåliga historier för att platsa i gänget.

Jag vill gärna ha din uppsats. Kul att kunna hjälpa till. Jag håller på att översätta boken till engelska och då kommer jag att beröra sissybegreppet dvs kvinnokläder som förnedring.

Helena

 

Hej Kristina
Åter från en trip till Öland. Jag har funderat lite över det här att fostra till pojke. Först lite om semantiken kring normativ och normal. När jag pratar om normal talar jag om normalfördelning t.ex. kroppslängd hos män. Medeltal ca 180. 220 inte normalt men ovanligt. Framför allt inte sjukligt utan en genetisk variation. 120 oftast en rubbning av hormonbalansen som kan korrigeras om man så vill.

Manlig, kvinnlig en serie av hormoner som samverkar. Det finns män som är kvinnligare än många kvinnor och vice versa. Visst blev jag uppfostrad till att bli pojke med början redan på BB. Jag tror att jag gjorde visst motstånd men fann mig ändå i att bli stor och duktig pojke för att glädja mina föräldrar. Samtidigt uppfostrade jag mig själv i största hemlighet till flicka. Jag minns när vi hade besök av min kvinnliga kusin på jularna hur avundsjuk jag var på hennes klänning och rosett i håret men vågade naturligtvis inte yppa detta.

När jag fick ett eget rum på vinden kunde jag ta på mig min mors klänningar som hängde där. Allt under stor skuld. Det var helt enkelt inte accepterat med feminitet. Jag var liten till växten och gillade inte att spela fotboll. Men jag höll i stort sett masken. Så står man så småningom med en akademisk examen och det förväntas att man ska bli chef och då får man verkligen spela med i killarnas spel om man ska ha nån chans. Har du sett filmen ....? Elliot.

Nu tror jag att man ska ha klart för sig att rädslan att gå ut som kvinna odlas i transkretsar. Det är inte alls så farligt att gå ut som många påstår. Den dagen det blir fullt tillåtet och accepterat för män att klä sig som kvinnor kommet de transsexuella att få det lättare medan transvestismen upphör att existera. Utan den spänning som det innebär att göra något otillåtet så blir kvinnoklädseln antagligen ointressant för många. De som vill kommer att klä sig kvinnligt om det nu finns något sådant i ett unisexsamhälle. Kanske är det en utveckling som är på väg. Idag kan killar bära halsband och andra smycken. Otänkbart när jag var ung. De flesta kvinnor bär långbyxor och det gör jag också när jag klär mig som kvinna.
Jag ska försöka hitta en URL från Aftonbladet där jag finns på bild

Det värsta våldet tycker jag är när man kvinnor säger Hur kan du vara gift med en sån? Underförstått kunde du inte hitta bättre.

Många är så fast i sin skuld att de söker någon som kan tvinga dem till att ta på sig sina ofta barnsliga klänningar. På

www.mrs-silk.com chatten kan du hitta alla dessa men som söker förnedring i flickkläder. De söker den våldssituation som de kanske upplevt.

Det är kul att maila med dig och få respons på mina tankar. Jag tror inte vi står så långt ifrån varandra, Jag tycker dock att de som förnekar de genetiska variationerna gör bort sig och blir inte trodda av de som tror på evolutionsläran. Jag brukar säga att beteendet är generna - uppfostran.

Ja jag har sett filmen mitt liv i Rosa. ..... Elliot som jag för mitt liv inte kan komma ihåg förnamnet ¨på visar en fars förväntningar att sonen skall bli boxare och i stället tränar balett med en massa tjejer.
Jag hoppas att ditt och andras arbete leder till att man kan acceptera att en man kan ha en feminin läggning och en kvinna kan ha en maskulin. Det verkar dessvärre så att könsskillnaderna accentueas mera idag än för 20 år sedan. Genom upplysning vet man vad en transvestit är men det betyder inte att man inte föraktar honom som en mindervärdig man.

Som du vet är det kvinnan som väljer partner för att få barn och jag tror nog att man blir bortvald om man tillstår att man är transvestit. Därför tror de flesta att det går över när man gifter sig. Men det gör det ju inte och då blir det en katastrof när sanningen uppdagas. Min fru accepterar mig men vill inte vara involverad även om hon vid några tillfällen varit med på restaurang och teater. Men framför allt vill hon inte bli beslagen med att vara gift med en sån.

Jag kan relatera en session som jag håller på med just nu. Det är en man i 40-årsåldern som så många andra söker en kvinna som helt skall styra hans liv och som tecken på detta bestämma allt även hans klädsel.

Jag spelar nu denna kvinna i ett rollspel. Mitt syfte är att se om han kan acceptera sin kvinnoroll och leva som transa. Han har fått order om att skaffa en blus och en kjol och blusen ska vara så ryschig som möjligt. Till det har han fått gå till en sömmerska och få en stor rosa rosett sydd som han ska ha på sig alltid när han är hemma.

Detta ska påminna honom om att jag äger honom och bestämmer allt. Så småningom ska han få lära sig makeup mm och sen får vi se.

Han vill inte ha några val utan jag ska bestämma i detalj. Det är verkligen fråga om symboliskt våld. Han ska känna sig löjlig och tänka på att han måste ha sin rosett.

Jag har kontakt med ett antal sådana personer för att se hur det symboliska våldet fungerar. Det är ofta fråga om ritualer som inte får frångås i någon detalj. Förnedringen skall vara total.
Kanske kan intressera dig tänkte jag.

Med hänsyn till hur saker och ting står till rekommenderar jag transvestiter.

1 Tala om för eventuell make om tvism. Tro inte att det går över bara för att du är kär. Det kommer tillbaka med ökad styrka.

2 Kontakta FPE-S och besök deras träffar och bygg upp ett närverk för att för att få ett socialt liv som kvinna.

3 Håll dina egon strikt isär om inte din kvinna gillar dig som kvinna förstås.

4 Tro inte att du kan få en hustru att förstå.
Lite pessimistiskt. Om man har ett socialt liv där det är accepterat kan man naturligtvis vara öppen och därmed skingra dimmorna kring transvestism

Jag såg härom dagen i tidningen om en man som ville visa att han var underlägsen sin fru. Hon hade beordrat honom att bära ett hundhalsband som tecken på hans ställning 24/7. Han jobbade på försäkringskassan och blev av sin chef förbjuden att bära halsbandet på jobbet. Hans fru tvingades ge honom 8 timmars frihet från halsbandet. Det är väl där vi står ungefär. Kanske kan du och andra ändra på det men det tar säkert minst en generation till. Min son 35 är inte särskilt tolerant. Vi ska bara inte tala om att bära slöja.

Visst är heteronormen skuld till mycket lidande men som biologist förstår jag att de som faller ur den för tillfället rådande normen inte platsar. Så är det inom djurvärlden också. Det är ditt uttryck att använda patologisering. Jag menar att i vår tid är det inte tillåtet för män att visa undergivenhet mot kvinnor. Symbolen för detta kan variera. Hundhalsband är en vanlig symbol. Jag tror inte att nån läkare skulle komma på iden att bota mig om jag talade om att jag är transa. Det är först om jag vill "byta kön" som sjukvården kommer in eftersom det inte skulle kunna gå på sjukförsäkringen annars och det är ju fråga om stora kostnader. I USA får vem som helst byta kön bara man har pengar.

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.