Metro: Claes gör ståuppdebut som transvestit ikväll

Jag skyller ohämmat allt på Anna-Lena Brundin! 

Hon frågade mig efter en fullsatt och underhållande diskussion om "kön och könsroller", som vi hållit tillsammans på Pride -04. Tillsammans med fem tjejer hade hon dragit igång en egen ståupp-klubb på restaurang Victoria i Kungsträdgården i Stockholm och nu ville hon ha Sara som komiker på klubben.

Jag svarade "ja" i den fulla förvissningen att det skulle vara glömt dagen därpå, men tre dagar senare ringer hon och undrar vilken dag jag vill komma!
- Så långt bort i tid som möjligt, tänkte jag och slog till med säsongens sista ståupp-kväll, onsdag 15:e december.

Tiden gick ovanligt fort den hösten och plötsligt var det den 1 december och jag stötte ihop med ståupparen Lena Frisk, som sammafört Anna-Lena och mig i sitt eget program "Lena 21:trettio" året innan.

- Hon tyckte det lät kul att jag skulle göra en standup och erbjöd sig att hjälpa mig. Hjälp med vaddå? tänkte jag. Standup går ju bara ut på att gå upp på en scen och prata lite ...

Så var det inte!

Lena hjälpte mig att få till ett snack och lät mig t.o.m. testa mitt material en gång på MACK (Malmö Standup Comedy Klubb) innan det var dags för Stockholm. Hennes osjälviska insats och möjligheten att testa materialet räddade mig.

Det var mycket roligt både på MACK och i Stockholm. Publiken lyssnade och skrattade på rätt ställen.
... på den vägen är det!

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.