SaraClaes i Australiensk television

 

Tisdag 30 oktober 2006, medverkade Camilla Gisslow, Catharina Norén och jag i Australiens populäraste TV-program, ”Enough Rope” med Andrew Denton.

Bakgrunden var att på Stadsbiblioteket i Malmö kunde man ”Låna en levande bok och bli kvitt en fördom”. Intresset var enormt och media från hela Sverige och halva världen uppmärksammade idén.

I oktober 2006 hörde ABC-Television i Australien av sig till Catharina Norén, som var ansvarig får projektet, med en förfrågan om att delta i ”Enogh Rope” var Australiens motsvarighet till Skavlan 2003 – 2008. Programledaren, Andrew Denton, ville ha henne, en ”lånad bok” och en ”lånare” i ett program.
Catharina kontaktade mig och jag föreslog Camilla Gisslow, som hade lånat mig. Camilla, var extra intressant eftersom hon vid den tiden hade en dotter som ville vara hennes son.

Det bestämdes att vi skulle delta i programmet i direktsändning via länk från SVT Malmö. Klockan 7 på morgon gick sändningen i gång i Sydnytts studio. Det var spännande minuter innan länken vi Stockholm hittade studion i Australien och vi kunde börja prata.  Andrew och studiopubliken såg oss på skärmar i studion och vi såg Andrew på en skärm i studion i Malmö och alltihop gick ut direkt över hela Australien.
Först ut var Catharina, sen kom jag, därefter Camilla och sen avslutade vi programmet med alla tre i bild samtidigt.

I den sista sändningen av "Enough Rope" tackar Andrew alla medverkande på och bakom scenen med filmklipp från programmen till musik av Melinda Schnider, som inspirerats av en svensk transvestit vid namn Sara: Be Yourself
- Everybody else is already taken".

Se och lyssna här!
 

Fyll i namn, e-post samt ditt meddelande och skicka sedan formuläret så kontaktar vi dig inom kort.